Αξέχαστες διακοπές: Ξέχασε τα ταξιδιωτικά γραφεία, και κάνε backpacking

Ενεργητικός. Γεμάτος ζωή, δραστήριος. Τολμηρός και καθόλα αθλητικός είναι λίγα από τα κατηγορούμενα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για τον backpacker ταξιδιώτη, ο οποίος μόνο με μια τσάντα με τα απαραίτητα (εξού και το αγγλικό backpacker) αποφασίζει να ενδώσει σε ένα από τα ομορφότερα hobby, το ταξίδι.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι ώστε κάποιος να αποφασίσει να κάνει το ταξίδι του με αυτόν τον τρόπο παρά με την εκ του ασφαλούς επιλογή του ταξιδιωτικού πακέτου μέσω κάποιου τουριστικού πρακτορείου και παρακάτω θα δούμε μαζί πως το backpacking είναι μάλλον ο πιο απολαυστικός και απελευθερωτικός τρόπος ταξιδιού!

Κάνεις εύκολα μεγάλες αποστάσεις

Ο backpacker κάνει εμφανή τη διαφορά μεταξύ του «ταξιδιώτη» και του «τουρίστα/παραθεριστή», όπου ο τελευταίος συνήθως θα διαλέξει τον ταξιδιωτικό προορισμό του με σκοπό τον παραθερισμό σε κάποιο resort ή πόλη. Αντίθετα, ο ταξιδιώτης θέλει να εξερευνήσει, να ανακαλύψει τα κρυφά μονοπάτια, να γνωρίσει τους ντόπιους. Με το backpacking, μπορείς να το κάνεις αυτό με την άνεσή σου.

Η μετακίνηση γίνεται πανεύκολα, ξεκούραστα, χωρίς το περιττό άγχος των αποσκευών αφού μπορείς ανά πάσα στιγμή να μαζέψεις τον σάκο σου και να πας όπου θες. Φανταστείτε πόσο χρόνο γλιτώνετε σε αεροδρόμια και μέσα μεταφοράς με αυτόν τον τρόπο από έναν συμβατικό τουρίστα.

Ελευθερία και απόλαυση του ταξιδιού

Με αυτον τον τρόπο βρίσκεις την χαρά του ταξιδιού και την ελευθερία που σου προσφέρει η πιο απλή μορφή του. Δεν σε περιορίζει τίποτα, δεν εξαρτάσαι από τίποτα παρα μονάχα την φυσική σου κατάσταση και την δύναμη που έχουν τα πόδια σου να σε πάνε εκεί που θέλεις είτε είναι τα πιο απόμερα μέρη της τροπικής ζούγκλας ή το αστικό χάος μιας μεγαλούπολης.

Μπορείς να επιλέξεις πιο άνετα on the spot το μέρος της διαμονής σου και ακόμα πιο άνετα την πορεία του ταξιδιού ξέροντας πως έχεις τα χέρια σου ελεύθερα απο αποσκευές!

Όταν μιλάμε για ταξίδι και διαμονή μέσω πρακτορείου θα πρέπει να βρίσκεσαι μέσα σε κάποια «όρια» που θέτει η τοποθεσία του τόπου διαμονής σου, το οποίο γεγονός «κόβει» την ελευθερία σου να αποφασίσεις ποιά μέρη θέλεις να επισκεφτείς.

Ξεκάθαροι κανονισμοί

Συμβαίνει αρκετά συχνά σε άτομα που κανονίζουν τις διακοπές τους μέσω ταξιδιωτικού γραφείου να παρεξηγούν ορισμένα κομμάτια του πακέτου ή να λαμβάνουν λιγότερα πράγματα από αυτά που είχαν κανονίσει εξ’ αρχής αφού δεν είναι λίγα τα γραφεία που ορισμένες φορές παραλείπουν τα «μικρά γράμματα».

Στο backpacking, η ευθύνη είναι όλη δική σου και ενώ ίσως χρειαστεί να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο, μπορείς να είσαι σίγουρος πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια δυσάρεστη έκπληξη με την άφιξη στον προορισμό σου.

Δεν χρειάζεται να πληρώσεις για κάτι που δεν θες να κάνεις

Πολύ συχνά τα ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν ολοκληρωμένα πακέτα που εκτός από την διαμονή ή την διατροφή περιλαμβάνουν και διάφορες ακόμη δραστηριότητες τις οποίες πληρώνεις εκ των προτέρων ακόμη και αν δεν θέλεις να συμμετάσχεις.

Θα μπορούσες κάλλιστα να διαθέσεις εκείνο το χρηματικό ποσό του πακέτου που είναι για την συγκεκριμένη δραστηριότητα στο να κάνεις κάτι μόνος σου ή με την δική σου παρέα χωρίς να είσαι αναγκασμένος να πηγαίνεις παντού με τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες.

Η αλήθεια είναι πως το backpacking σου προσφέρει την δυνατότητα να είσαι ανεξάρτητος στα ταξίδια σου από πολλές απόψεις. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την ικανότητα να μπορείς να κάνεις αυτό που εσύ θες πραγματικά και αυτό που σου ταιριάζει, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε διακοπές