Ασφάλεια υγείας ενώ ταξιδεύετε

Η ασφάλεια υγείας στα ταξίδια σας είναι κάτι το οποίο δεν έχουν σκεφθεί πολλοί άνθρωποι να κάνουν, αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμη σε διάφορες περιπτώσεις. Η ζωή είναι απρόβλεπτη, και έτσι ο κάθε ταξιδιώτης είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κάποιο θέμα υγείας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε μία ξένη χώρα και να βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση.

Εφόσον έχετε ήδη κανονική ασφάλεια υγείας, είναι πιθανόν αυτή ανάλογα με το πρόγραμμα που προσφέρει να καλύψει κάποια έξοδα σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος, αλλά μπορεί και όχι. Αν προσφέρει κάλυψη μπορεί να είναι σε επείγοντα περιστατικά μόνο και όχι για συστηματική ιατρική φροντίδα. Επίσης, το πιθανότερο δε θα περιλαμβάνει κάλυψη εξόδων που σχετίζονται με το ταξίδι σας.

Ακόμα, η διαδικασία δεν είναι άμεση καθώς οι εταιρείες ιδιωτικής ασφάλισης υγείας απαιτούν πρώτα προσκόμιση των ιατρικών εγγράφων από την ξένη χώρα και στη συνέχεια μετάφρασή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών πριν προβούν σε οποιαδήποτε αποζημίωση. Έτσι, ένα υψηλό κόστος νοσηλείας στο εξωτερικό, όπως στις ΗΠΑ, θα σας φέρει σε δύσκολη θέση.

Γι αυτό και είναι καλύτερο να καταρτίσετε συμβόλαιο ειδικά για ταξιδιωτική ασφάλιση, η οποία θα σας παρέχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες, ώστε να μη μείνετε ξεκρέμαστοι και μην ξέροντας τι να κάνετε σε μία ξένη χώρα. Ειδικά για όσους ταξιδεύουν συχνά είναι μια πολύ καλή επιλογή, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα ασφάλισης για ένα μόνο ταξίδι που θα κάνετε, οπότε και πάλι σας συμφέρει.

Σκεφτείτε ότι σε περίπτωση θέματος υγείας όταν ταξιδεύετε, είναι πιθανόν να χρειαστεί να δαπανήσετε πολύτιμο χρόνο μέχρι να κάνετε τις απαραίτητες και έτσι να μη σας μένει χρόνος να κάνετε οτιδήποτε άλλο θέλετε. Σε συνδυασμό με την πιθανή οικονομική δυσκολία που θα έρθετε, το ταξίδι σας θα έχει πάει στράφι, καθώς ακόμα και να συνέλθετε, μπορεί να μη σας μένουν χρήματα για άλλες δραστηριότητες.

Οι υπηρεσίες που θα πρέπει να προσφέρει μία καλή ταξιδιωτική ασφάλιση, εκτός από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι κάλυψη εξόδων σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού για λόγους υγείας, νομική προστασία, αστική ευθύνη, έξοδα επαναπατρισμού στη χώρα σας αν αυτή είναι απαραίτητη, έξοδα μεταφοράς σε νοσοκομεία και αποζημίωση για απώλεια αποσκευών, ή καθυστερημένη παραλαβή τους.

Ανάλογα με την εταιρία, μπορείτε να επιλέξετε και δυνατότητα για επιπλέον παροχή υπηρεσιών, όπως ασφάλιση απαλλαγής ενοικιαζόμενου οχήματος σε περίπτωση ατυχήματος, κάλυψη σε περίπτωση ληστείας και αεροπειρατείας, κάλυψη οδοντιατρικών δαπανών, κάλυψη αποκλειστικής νοσοκόμας, κάλυψη εξόδων προ και μετά νοσηλείας, όπως φυσικοθεραπειών, δωρεάν εξετάσεις σε επείγοντα και ελεύθερη επιλογή νοσοκομείων.

Ελπίζουμε λοιπόν να σας πείσαμε ότι η ταξιδιωτική ασφάλεια υγείας είναι μία καλή ιδέα που θα σας λύσει τα χέρια σε περίπτωση προβλήματος. Δείτε τις επιλογές που έχετε και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι διάφορες εταιρίες, και επιλέξτε συνετά ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες σας.