Μπορείτε να κερδίσετε το εθνικό λαχείο μιας άλλης χώρας;

Με τα εκατομμύρια που παίζονται στο λαχείο, πώς να μη σκεφτεί κάποιος να αυξήσει τις πιθανότητές του να κερδίσει παίζοντας και σε άλλες χώρες; Στις διακοπές ειδικά, οι περισσότεροι μπορεί να φεύγετε στο εξωτερικό. Λογικό είναι να αναρωτιέστε αν είναι εφικ΄το να κερδίσετε το λαχείο εκείνης της χώρας ή αν δεν επιτρέπεται να παίξετε καν όντας «ξένος» για αυτούς.

Τι ισχύει, όμως, τελικά; Είναι εφικτό να κερδίσετε τα εκατομμύρια που παίζονται στο εθνικό λαχείο μιας χώρας εκτός της δικής σας;

Το EuroMillions και τα οφέλη του

Στην Ευρώπη, έχουμε το λεγόμενο EuroMillions στο οποίο συμμετέχουν πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευτυχώς, ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει και να διεκδικήσει το μεγάλο ποσό που παίζεται στο EuroMillions, ανεξαρτήτου εθνικότητας. Όμως, αν θέλετε να συμμετέχετε θα πρέπει να παίξετε εντός μίας από τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτό. Φυσικά, θα πρέπει να έχετε αγοράσει και νόμιμο λαχνό για να μπορέσετε να παίξετε ακόμη και αν βρίσκεστε διακοπές μακριά από οποιαδήποτε από τις συμμετέχοντες χώρες.

Όπως δεν υπάρχει περιορισμός για τη χώρα στην οποία μπορείτε να παίξετε, έτσι δεν υπάρχει και στη διεκδίκηση των κερδών σας. Με αυτό εννοούμε ότι δεν παίζει ρόλο ποιας εθνικότητας είστε. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι μπορείτε να κερδίσετε στο EuroMillions. Δυστυχώς, όμως, το χρηματικό ποσό που κερδίσατε μπορείτε να το παραλάβετε μόνο από τη χώρα από την οποία αγοράσατε το νικητήριο λαχνό. Αν ήσασταν διακοπές στην Πορτογαλία και πήρατε από εκεί το λαχνό, επιστρέψατε Ελλάδα και μετά ανακοινώθηκε ότι βγήκατε νικητές, θα πρέπει να επιστρέψετε στην Πορτογαλία για να παραλάβετε τα λεφτά σας. Για αυτό το λόγο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αγοράσετε κάποιους λαχνούς και από τη χώρα σας. Έτσι, δε θα χρειαστεί να ξαναπάτε στο εξωτερικό μόνο και μόνο για να παραλάβετε τα χρήματά σας.

Το εθνικό λαχείο των Η.Π.Α.

Όπως και στο EuroMillions, έτσι και στο Mega Millions, στο Powerball  και στα υπόλοιπα εθνικά λαχεία των Η.Π.Α. δε χρειάζεται να είστε Αμερικανοί πολίτες για να συμμετέχετε. Πέρα από τον περιορισμό της ηλικίας που επιτρέπεται να παίξετε -που είναι τα 18 χρόνια και άνω- μπορείτε να αγοράσετε λαχνούς για οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα λαχεία των Η.Π.Α. από οποιαδήποτε πολιτεία τα πουλάει, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να είστε Αμερικανοί πολίτες. Όμως, τους λαχνούς μπορείτε να τους αγοράσετε από τις Η.Π.Α., όχι από αλλού, ούτε από το ίντερνετ, γιατί θεωρείται παράνομο.

Φυσικά, μπορείτε να κερδίσετε οποιαδήποτε από τα λαχεία των Η.Π.Α. Τα κέρδη σας μπορείτε να τα παραλάβετε από την πολιτεία από την οποία αγοράσατε και το νικητήριο λαχνό σας, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του EuroMillions. Παρόλα αυτά, πρέπει να προσέξετε τους κανόνες γύρω από τους φόρους και τις κρατήσεις στην περίπτωση που δεν παίξετε Mega Millions ή Powerball. Ενημερωθείτε πολύ καλά για τα υπόλοιπα.