Μύκονος και Ίος: H ελληνική Ίμπιζα

Αν σας αρέσουν τα όμορφα κοσμικά νησιά με ξέφρενο γλέντι, τότε η Μύκονος και η Ίος είναι σίγουρα για εσάς. Σε αυτά τα νησιά υπάρχουν όμορφες παραλίες γεμάτες κόσμο, ενώ το βράδυ γίνεται χαμός μέχρι το πρωί στα μπαράκια και στα κλαμπάκια, όσο σε κανένα άλλο νησί. Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε στο καθένα ξεχωριστά, αν αποφασίσετε να τα επισκεφθείτε.

ΜΥΚΟΝΟΣ:

Η Μύκονος είναι ίσως το πιο γνωστό νησί της Ελλάδας, στο οποίο θα συναντήσετε διασημότητες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, όμορφες παρουσίες, και γενικά πιο ευκατάστατο κόσμο, καθώς πρόκειται για ακριβό νησί. Το νησί πλημμυρίζει από τουρισμό όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οπότε και δε θα βρίσκετε πάντα εύκολα ξαπλώστρες στις παραλίες ή τραπέζι σε εστιατόρια χωρίς κράτηση.

Δικαίως χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, με φανταστικές παραλίες, οι περισσότερες με χρυσαφένια αμμουδιά και πεντακάθαρα γαλανά νερά. Αν και μικρό νησί έχει δεκάδες παραλίες, οπότε έχετε πολλές επιλογές. Αν θέλετε χορό και δυνατή μουσική από νωρίς σε beach bar, τότε μπορείτε να πάτε στο ξακουστό Super Paradise ή στο Paradise beach. Άλλες γνωστές παραλίες είναι η κοσμική Ψαρού, ο Καλαφάτης όπου θα βρείτε και water sports, o Πάνορμος, ο Ορνός, η Ελιά, το Καλό Λιβάδι, και για πιο ήσυχα ο Άγιος Σώστης.

Από φαγητό θα βρείτε εξαιρετικές γεύσεις σε πολυτελή εστιατόρια, αλλά και πιο οικονομικά σε ταβέρνες με τοπική κουζίνα. Το βράδυ αρχίζει η τρελή διασκέδαση στη Χώρα, σε μεγάλα κλαμπ όπως το Cavo Paradiso και το Remmezzo, ενώ υπάρχουν και συμπαθητικά μπαράκια, όπως το Caprice στη Μικρή Βενετία. Η Χώρα είναι πανέμορφη και θα σίγουρα θα ευχαριστηθείτε τις βόλτες σας μέσα στα γραφικά σοκάκια της.

ΙΟΣ:

Η Ίος είναι επίσης ένα νησί με έντονη νυχτερινή ζωή και πολύ τουρισμό, αλλά διαφέρει σε κάμποσα σημεία από τη Μύκονο. Στο νησί θα βρείτε κυρίως νεαρό κόσμο, και αρκετό τουρισμό από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από την Ιταλία και την Αγγλία. Είναι σίγουρα πιο οικονομικό νησί, οπότε θα δείτε και πιο απλό κόσμο και όχι τόσο lifestyle καταστάσεις.

Από παραλίες υπάρχουν μεν αισθητά πιο λίγες από τη Μύκονο, αλλά εξίσου όμορφες, όπως το ξακουστό Μαγγανάρι μία μεγάλη σε έκταση παραλία με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Η πιο πολυσύχναστη παραλία είναι ο Μυλοπότας, οργανωμένη παραλία με χρυσή άμμο και καθαρά γαλάζια νερά. Εκεί θα βρείτε και το camping ‘Far out’, που διαθέτει και beach bar, πισίνα, μπιλιάρδο, ενώ από μουσική βάζει και δυνατά μπιτάκια. Ιδανικό για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας. Επίσης, στην παραλία μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ και καταδύσεις.

Τη νύχτα γίνεται το έλα να δεις στη χώρα του νησιού, με ατελείωτο κέφι και κραιπάλες, και τους μεθυσμένους φασαριόζους τουρίστες να είναι συχνό φαινόμενο. Από κλαμπ και μπαρ υπάρχουν πολλές επιλογές για όλα τα γούστα, και η είσοδος για τις γυναίκες είναι δωρεάν ως επί το πλείστον.

Στο Disco 69 θα ακούσετε mainstream μουσικές, στο Bulldog ξένα και ελληνικά, ενώ για πιο ροκ καταστάσεις θα πάτε στο Pegasus και στο Orange. Πολύ γνωστό κλαμπ της Ίου σε στυλ ιρλανδικής pub είναι επίσης το Sweet Irish Dream, που είναι και αγαπημένο στέκι των τουριστών. Γενικά η χώρα είναι γεμάτη με μπαράκια και κλαμπ, οπότε αν το ψάξετε λίγο θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.