Ποιες χώρες θεωρούνται επικίνδυνες για επίσκεψη

Αν είστε ταξιδιώτες και νιώθετε ότι θέλετε να ξεφύγετε από τους συνηθισμένους προορισμούς, υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά μερικές από αυτές έχουν ένα βαθμό επικινδυνότητας. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε χώρες που δε θεωρούνται τόσο ασφαλής αυτή τη στιγμή για τουρισμό και απευθύνονται σε πιο τολμηρούς και προσεκτικούς ταξιδιώτες.

Ονδούρα: Στην περίπτωση της Ονδούρας δε χρειάζεται να πούμε πολλά, καθώς είναι η χώρα με το ρεκόρ υψηλότερου ποσοστού δολοφονιών στον κόσμο. Η βία και η διακίνηση ναρκωτικών είναι καθημερινό φαινόμενο, και η έλλειψη αστυνομίας πολύ αισθητή, οπότε είναι καλό να αποφύγετε μία επίσκεψη.

Bενεζουέλα: Άλλη μία χώρα της Νότιας Αμερικής με πολύ υψηλή εγκληματικότητα. Η μεγάλη φτώχεια που υπάρχει, με ελλείψεις ακόμα και σε βασικά αγαθά, έχει συμβάλει στην εκτόξευση των ληστειών, κλοπών, δολοφονιών και απαγωγών και στη διαμόρφωση ενός πολύ ασταθούς και επικίνδυνου περιβάλλοντος.

Υεμένη: Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επικεντρώνονται περισσότερο στη Συρία, αλλά και η Υεμένη είναι μία χώρα που υπάρχει πόλεμος, και χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις διάφορες επιθέσεις από τρομοκρατικές ομάδες αλλά και από αεροπορικές επιδρομές δυτικών χωρών. Ένα πολύ ταραχώδες περιβάλλον που ο κάθε λογικός άνθρωπος θα ήθελε να αποφύγει.

Κένυα: Μία πανέμορφη χώρα που δυστυχώς πλέον δε θεωρείται ασφαλής, λόγω των πολλών συγκρούσεων και τρομοκρατικών επιθέσεων που συμβαίνουν και μέσα στις πόλεις. Βομβιστικές επιθέσεις και πυροβολισμοί με πολλούς νεκρούς γίνονται πλέον πιο συχνά, οπότε καλό θα ήταν να επιλέξετε μία άλλη αφρικανική χώρα αν επιθυμείτε να ταξιδέψετε στην Αφρική, όπως το Μαρόκο.

Αφγανιστάν: Το Αφγανιστάν ήταν και εξακολουθεί να είναι από τις χειρότερες χώρες για να ζει κανείς, οπότε και συνεπώς για να επισκεφθεί. Κίνδυνος παραμονεύει παντού, καθώς υπάρχουν σε ολόκληρη την περιφέρεια της χώρας συνέχεια βομβιστικές επιθέσεις, βίαιες δράσεις εξτρεμιστικών ομάδων, όπως η Αλ Κάιντα, απαγωγές με ομήρους, χωρίς να γίνεται καμία διάκριση σε τουριστικούς προορισμούς, δημόσια μέρη, αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα κτλ.

Ινδία: Ενώ η Ινδία είναι μία χώρα που επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, με πάρα πολλά πράγματα που αξίζει να δει κανείς, είναι δυστυχώς επικίνδυνη για τις γυναίκες λόγω του πολύ υψηλού ποσοστού βιασμών που συμβαίνουν στη χώρα καθημερινά. Πρόκειται για μία άκρως πατριαρχική και συντηρητική κοινωνία, όπου η βία κατά των γυναικών συμβαίνει πολλές φορές με ακραίο και αποτρόπαιο τρόπο. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες τουρίστριες που έχουν πέσει θύματα βιασμού στην Ινδία, οπότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν το αποφασίσετε.