Ποιοι προορισμοί δεν ενδείκνυνται για ήρεμες διακοπές στην Ελλάδα

Αν είστε ο τύπος του ταξιδιώτη που του αρέσουν οι όμορφοι προορισμοί, αλλά δεν αντέχει την πολυκοσμία, τη βαβούρα και τη μαζική διασκέδαση, τότε θα σας φανεί χρήσιμη η ανάγνωση αυτού του άρθρου. Θα σας επισημάνουμε ποιες τοποθεσίες της Ελλάδας προσελκύουν πολύ κόσμο και είναι καλό να αποφύγετε, και θα σας προτείνουμε υπέροχες εναλλακτικές λύσεις για ήρεμες διακοπές.

Το καλό με τη χώρα μας είναι ότι υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για προορισμούς διακοπών με ποικιλία σε φυσικό και αστικό περιβάλλον. Είναι γεγονός βέβαια ότι κάποιοι από τα πιο όμορφα μέρη έχουν μετατραπεί σε τουριστικά θέρετρα, τα οποία πλημμυρίζουν από χιλιάδες Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες το χρόνο.

Πάντα βέβαια παίζει ρόλο και η περίοδος που σχεδιάζετε να κάνετε τις διακοπές σας. Η περίοδος με τον περισσότερο τουρισμό, ειδικά στα νησιά, αλλά και στην παραθαλάσσια ενδοχώρα, είναι Ιούνιος με Σεπτέμβριο, με αποκορύφωμα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου ο τουρισμός μειώνεται, αλλά και πάλι υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη της ενδοχώρας κυρίως, τα οποία γεμίζουν από κόσμο.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι προορισμοί δεν ταιριάζουν για ήσυχες διακοπές, και ας αρχίσουμε από τα νησιά:

Κυκλάδες: Οι Κυκλάδες είναι από τα πιο δημοφιλή νησιά για τουρισμό το καλοκαίρι. Τα νησιά με τον περισσότερο κόσμο και την πιο έντονη νυχτερινή ζωή είναι η Μύκονος, η Πάρος η Σαντορίνη, η Σύρος και η Ίος. Υπάρχουν όμως και έρημα κυκλαδίτικα νησιά όπου υπάρχει απόλυτη ηρεμία, όπως η Ανάφη, η Σίκινος, η Κίμωλος και η Φολέγανδρος, ενώ για μέση λύση προτιμήστε την Νάξο, την Άνδρο, τη Σίφνο και τη Σέριφο.

Νησιά Ιονίου Πελάγους: Τα νησιά του Ιονίου Πελάγους είναι πανέμορφα, αλλά δυστυχώς σε σχεδόν όλα συρρέουν ορδές από τουρίστες, και είναι σπάνιο να βρείτε γνωστή παραλία χωρίς πολύ κόσμο. Παρόλα αυτά, αν και υπάρχει πολυκοσμία, γεμάτες ταβέρνες και οργανωμένες παραλίες, δεν συναντάμε δυνατές μουσικές και μεγάλα κλαμπ όπως στις Κυκλάδες. Εξαίρεση αποτελεί η Ιθάκη, που είναι το πιο ήρεμο νησί του Ιονίου, ότι πρέπει για χαλάρωση.

Δωδεκάνησα: Τα Δωδεκάνησα είναι η ιδανική επιλογή για ήρεμες διακοπές, ακριβώς επειδή είναι τα πιο απομακρυσμένα νησιά της χώρας. Αν εξαιρέσουμε τη Ρόδο και την Κω, όλα τα υπόλοιπα νησιά θα σας ανταμείψουν με μοναδικές ομορφιές και ησυχία. Εξαιρετικές επιλογές είναι η Ικαρία και η Κάρπαθος.

Υπόλοιπα νησιά: Στις Σποράδες επίσης έχουμε πολύ τουρισμό με εξαίρεση την Αλόννησο, ενώ από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Πελάγους προτιμήστε τη Λήμνο. Στην Κρήτη ησυχία θα βρείτε μόνο στα μη τουριστικά μέρη, ενώ η Εύβοια, ως επί το πλείστον, αποτελεί μία τέλεια λύση για ήρεμες διακοπές.

Όσον αφορά την ενδοχώρα, το χειμώνα καλό είναι να αποφύγετε τουριστικά θέρετρα που βρίσκονται κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα, όπως η Αράχωβα και το Καρπενήσι. Κατά τα άλλα, στα περισσότερα χωριά της χώρας υπάρχει ησυχία καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, με εξαίρεση κάποια πολύ δημοφιλή. Ακόμα και στο Πήλιο όμως, που είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, θα βρείτε πιο απομονωμένα χωριά, όπως ο Άγιος Λαυρέντιος. Τέλος, ήσυχες βόλτες μπορείτε να απολαύσετε σε κουκλίστικες επαρχιακές πόλεις, όπως το Ναύπλιο και τα Ιωάννινα.