Ταξιδεύοντας σε απομονωμένα μέρη στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι πραγματικά ένας επίγειος παράδεισος με αμέτρητες ομορφιές και μεγάλη ποικιλία σε φύση, βουνά, τοπία και θάλασσες, που ικανοποιούν κάθε γούστο. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε κάποιες από τις λιγότερες γνωστές και ταξιδεμένες τοποθεσίες της Ελλάδας, που θα σας μαγέψουν με την ηρεμία τους και την εκπληκτική ομορφιά τους.

Ιθάκη: Το λιγότερο τουριστικό νησί του Ιονίου Πελάγους, από το οποίο εμπνεύστηκε και ο Καβάφης με το εξαιρετικό ποίημα του, είναι ένα μέρος ιδανικό για ηρεμία και χαλάρωση. Γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά, πανέμορφες παραλίες κυρίως με άσπρο βότσαλο και δέντρα, καταπράσινοι όρμοι, γραφικά χωριουδάκια και λιμανάκια, όλα σαν μια ζωγραφιά.

Στα must του νησιού είναι επίσκεψη στην παραλία Γιδάκι και το ξεχωριστό χωριουδάκι Κιόνι. Από τοπικά εδέσματα θα δοκιμάσετε διάφορες συνταγές όπως νόστιμο αρνάκι, παστιτσάδα και αστακομακαρονάδα. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται ακτοπλοϊκώς από την Ηγουμενίτσα, την Πάτρα και πλέον και από την Κυλλήνη.

Κύθηρα: Τα Κύθηρα είναι ένα από τα πιο όμορφα και παρθένα νησιά της Ελλάδας με εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον, και είναι απορίας άξιο πώς δεν προσελκύουν τόσο κόσμο. Ένα μεγάλο νησί με πλούσια βλάστηση και πολλές επιλογές για ταξιδιώτες κάθε ηλικίας.

Οι παραλίες είναι κυρίως με βότσαλο, έχουν κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς. Από τις ομορφότερες είναι η παραλία Καλαδί. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε παραμυθένιες διαδρομές για περπάτημα μέσα στη φύση που καταλήγουν σε καταρράκτες που ξεκινούν από τον Μυλοπόταμο. Τέλος, το νησί διαθέτει πολύ καλό και καθαρό οργανωμένο κάμπινγκ στο Καψάλι, μέσα σε πευκοδάσος και δίπλα στην παραλία.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται με πλοίο από τη Νεάπολη Λακωνίας, που απέχει περίπου 4 ώρες οδικώς από την Αθήνα.

Εύβοια, Θαψά: Η Εύβοια είναι ένα πολύ μεγάλο νησί όπου θα βρείτε κάμποσα απομονωμένα μέρη. Επιλέξαμε την ειδυλλιακή παραλία Θαψά, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κύμη. Είναι μία απομακρυσμένη παραλία που δεν έχει γίνει ακόμα τόσο γνωστή στον κόσμο που δεν προέρχεται από τις γύρω περιοχές.

Η απίστευτη ομορφιά της παραλίας θα σας γοητεύσει από την πρώτη στιγμή. Δροσερά και κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, άσπρο χαλίκι, με το καταπράσινο ψηλό βουνό να καταλήγει κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Η φύση στις γύρω περιοχές είναι άγρια, με ενδιαφέρουσα χλωρίδα και πανίδα.

Στην παραλία θα φτάσετε κατά προτίμηση με τζιπ 4Χ4, καθώς ο δρόμος είναι αρκετά ανώμαλος και κακοτράχαλος.

Αν είστε λάτρεις των ήσυχων διακοπών λοιπόν θα λατρέψετε τις παραπάνω τοποθεσίες, αν πάλι δεν είστε, ίσως είναι καιρός να δοκιμάστε κάτι διαφορετικό.